TECHNIKA

Bezinwazyjne usuwanie masy

2
Kup teraz
139.00 PLN

Prawdziwą Stylistkę poznaje się nie po tym, jak zaczyna.. a jak kończy!
Co z tego, że wybudujesz klientce piękną stylizację, jeśli po usunięciu masy paznokcie będą cienkie, bolesne i przepiłowane?
To dla Ciebie totalna antyreklama i niemal pewnik, że taka klientka do Ciebie nie wróci.
I naopowiada wszystkim znajomym, że „hybryda niszczy paznokcie"...
Chciałabyś tego uniknąć prawda?
Dlatego w tym kursie pokazuję, jak idealnie, bezinwazyjnie i bezpiecznie usunąć produkt z płytki.
W tym szkoleniu nie uczę frezowania czy piłowania.

Zakładam, że posiadasz już ugruntowaną wiedzę z tego zakresu. Dzięki temu spokojnie możemy skupić się na kwestiach, takich jak:

TEORIA

  • Przypomnienie strategicznych wiadomości dotyczących naturalnej płytki paznokcia

  • Trzy rodzaje warstw korneocytów - czym się różnią?

  • „Tipsy zniszczyły mi paznokcie"! Czy na pewno?

  • Czy to ściąganie masy zawsze odpowiada za cienką, przepiłowaną płytkę?

  • Czemu paznokcie po usuwaniu masy są miękkie? Bo nie zawsze jest to problem.. i wina stylistki!

  • Nie pracujesz frezarką? Spoko! Pilnikiem też można usunąć masę.

  • Cieniutka warstwa żelu zostawiona „dla ochrony" paznokcia. Czy ma sens?

  • Troszkę o percepcji i aspekcie psychologicznym.

  • Wyhodowałam długie paznokcie, hurra! Ściągam masę! Tiaaaa....

  • Wycena zabiegu usuwania masy.

PRAKTYKA

  • Sensowna procedura pozbywania się starej masy

  • Szybkie skrócenie paznokcia frezarką

  • Ocena grubości wolnego brzegu - przydatna kolejność pracy!

  • Wieśmak siedmiowarstwowy naszym punktem odniesienia. :)

  • Czy praca na kamuflażu jest pomocna przy usuwaniu masy?

  • Jak pracować, by nie piekło?

  • W którym momencie zmienić frez? I czy w ogóle trzeba?

  • Podstawowy, estetyczny manicure 

  • Idealne wyrównanie i wygładzenie powierzchni paznokcia

  • Etap polerowania - na co zwracać uwagę?

  • Czy odżywka odżywi?

CZAS TRWANIA KURSU: 49'

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 111,20 PLN

Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb.

Akceptuję